Chateau Valandraud 2015

Chateau Valandraud 2015

Chateau Valandraud 2015

Bewertungen: Wine Spectator: Punkte 95
Vinous: Punkte 97
James Suckling: Punkte 98
Lorenc Dudas: Punkte 100
Wine Advocate: Punkte 96+

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Wine Spectator: 95 Punkte
Vinous: 97 Punkte
James Suckling: 98 Punkte
Lorenc Dudas: 100 Punkte
Wine Advocate: 96+ Punkte
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Weinwisser   "Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Enorm intensives,... mehr

Weinwisser 
"Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Enorm intensives, Konzentration anzeigendes Bouquet, viel Brombeeren, Edelhölzer, Malz, Kräuternoten und nicht zu vergessen: sehr viel Cassis. Im Gaumen bleibt er schwarzbeerig, wartet aber - trotz verlangender Adstringenz - mit reifen und sehr feinen Tanninen auf, erst gegen das dunkelmalzige und lakritzenhafte Finale zeigen sich dann doch noch Gerbstoffe, welche nach recht vielen Jahren Flaschenreife verlangen. Ich denke, das wird möglicherweise ein unterschätzter Spätzünder und hat dann dafür ein entsprechendes Lagerpotenzial. 19/20 Punkte."

Wine Advocate
"The 2015 Valandraud is medium to deep garnet-purple in color with a profound nose of baked cherries, warm black plums, blueberry preserves and smoked meats with tilled earth, mocha, Indian spices and dried herbs nuances plus a touch of licorice.

The mouth is big, full-bodied and powerful with notable, velvety tannins and it is packed with savory and spice flavor layers, finishing with epic length. This big-boned, voluptuous, Rubenesque beauty will blow hedonists' minds!" Reviewed by Lisa Perrotti-Brown 

85% Merlot, 10% Cabernet Franc und 5% Cabernet Sauvignon. Für 24 Monate in zu 100% neuen Barriques gereift.

Weitere Informationen über das Weingut Chateau Valandraud

Château Valandraud is the achievement reached by a wine obsessed couple, Jean Luc Thunevin and Murielle Andraud. Once having succeeded in establishing a wine merchant company in Saint Emilion (still up and running), their wish was to own a vineyard and make their own wine. In 1989 they turned their dream into reality by buying a small plot in the Fongaban central area of Saint Emilion, between Pavie-Maquin and La Clotte. The name Valandraud is a pure creation mixing Val (as the 1st plot is based in the Fongaban Valley) and Andraud (family name of Murielle that can be traced back to 1459 in the Saint Emilion registry). Little by little, they bought several plots and now Château Valandraud’s 8.88 ha vineyard is fully based in Saint Etienne de Lisse.

The technical team is constantly seeking technical improvements and all processes combine tradition and modernity, from the care of the vineyard to the harvest done by hand, first sorting being done during the hand picking of the ripe grapes. The harvest is then carried to the organic inspired cellar, and the grapes are once more sorted by a Tribaie. The fermentation takes place in different tanks : stainless steel, concrete and wood. Once the alcoholic fermentation is done, the newly born Valandraud goes in oak barrels (100% new for each vintage) to start the malolactic fermentation. The ageing is from then on a game of « wait and see taste » and lasts from 18 to 30 months. The bottling of the wine (non filtreted, non fined) is handled by the team and own bottling group. The success of Valandraud was an inspiration for many and created the infamous appellation known as «garage wines »! Château Valandraud has been promoted to 1st classified growth of Saint Emilion since vintage 2012, 21 years after its creation.

SAS Thunevin
6 rue Guadet BP 88
33330 Saint Emilion 
Frankreich / France 

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Land: Frankreich
Anbaugebiet: Bordeaux
Appellation: Saint Emilion
Klassifikation: Premier Grand Cru Classé B
(Wein)art: Rotwein
Rebsorte(n): Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Geschmack: Trocken
Jahrgang: 2015
Ausbau: Barrique/Holzfass
Alkoholgehalt: 15,0%
Trinkreife: 2022-2055
Trinktemperatur: 16°C-18°C
Dekantieren: 2,5 Stunden
Verpackung: Holzkiste (12er)
Allergene: enthält Sulfite
Verschluss: Naturkork
Weinwisser   "Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Enorm intensives,... mehr

Weinwisser 
"Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Enorm intensives, Konzentration anzeigendes Bouquet, viel Brombeeren, Edelhölzer, Malz, Kräuternoten und nicht zu vergessen: sehr viel Cassis. Im Gaumen bleibt er schwarzbeerig, wartet aber - trotz verlangender Adstringenz - mit reifen und sehr feinen Tanninen auf, erst gegen das dunkelmalzige und lakritzenhafte Finale zeigen sich dann doch noch Gerbstoffe, welche nach recht vielen Jahren Flaschenreife verlangen. Ich denke, das wird möglicherweise ein unterschätzter Spätzünder und hat dann dafür ein entsprechendes Lagerpotenzial. 19/20 Punkte."

Wine Advocate
"The 2015 Valandraud is medium to deep garnet-purple in color with a profound nose of baked cherries, warm black plums, blueberry preserves and smoked meats with tilled earth, mocha, Indian spices and dried herbs nuances plus a touch of licorice.

The mouth is big, full-bodied and powerful with notable, velvety tannins and it is packed with savory and spice flavor layers, finishing with epic length. This big-boned, voluptuous, Rubenesque beauty will blow hedonists' minds!" Reviewed by Lisa Perrotti-Brown 

85% Merlot, 10% Cabernet Franc und 5% Cabernet Sauvignon. Für 24 Monate in zu 100% neuen Barriques gereift.

Weitere Informationen über das Weingut Chateau Valandraud

Château Valandraud is the achievement reached by a wine obsessed couple, Jean Luc Thunevin and Murielle Andraud. Once having succeeded in establishing a wine merchant company in Saint Emilion (still up and running), their wish was to own a vineyard and make their own wine. In 1989 they turned their dream into reality by buying a small plot in the Fongaban central area of Saint Emilion, between Pavie-Maquin and La Clotte. The name Valandraud is a pure creation mixing Val (as the 1st plot is based in the Fongaban Valley) and Andraud (family name of Murielle that can be traced back to 1459 in the Saint Emilion registry). Little by little, they bought several plots and now Château Valandraud’s 8.88 ha vineyard is fully based in Saint Etienne de Lisse.

The technical team is constantly seeking technical improvements and all processes combine tradition and modernity, from the care of the vineyard to the harvest done by hand, first sorting being done during the hand picking of the ripe grapes. The harvest is then carried to the organic inspired cellar, and the grapes are once more sorted by a Tribaie. The fermentation takes place in different tanks : stainless steel, concrete and wood. Once the alcoholic fermentation is done, the newly born Valandraud goes in oak barrels (100% new for each vintage) to start the malolactic fermentation. The ageing is from then on a game of « wait and see taste » and lasts from 18 to 30 months. The bottling of the wine (non filtreted, non fined) is handled by the team and own bottling group. The success of Valandraud was an inspiration for many and created the infamous appellation known as «garage wines »! Château Valandraud has been promoted to 1st classified growth of Saint Emilion since vintage 2012, 21 years after its creation.

SAS Thunevin
6 rue Guadet BP 88
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Frankreich / France 

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Land: Frankreich
Anbaugebiet: Bordeaux
Appellation: Saint Emilion
Klassifikation: Premier Grand Cru Classé B
(Wein)art: Rotwein
Rebsorte(n): Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Geschmack: Trocken
Jahrgang: 2015
Ausbau: Barrique/Holzfass
Alkoholgehalt: 15,0%
Trinkreife: 2022-2055
Trinktemperatur: 16°C-18°C
Dekantieren: 2,5 Stunden
Verpackung: Holzkiste (12er)
Allergene: enthält Sulfite
Verschluss: Naturkork
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